INFORMATIE
Terug naar de homepage
 

In november 2003 verscheen in de Nederlandse editie van National Geographic de reportage ‘ISAF, een bescheiden macht' van Robbert Vermue over de Nederlandse militairen die deelnamen aan de missie International Security Assistance Force (ISAF) in Afghanistan.

De foto's in de reportage waren van de Amsterdamse fotograaf Robert Knoth.

Ook ik werd (deels) geportretteerd, op pagina 52 van het blad, bezig met het assisteren bij het injecteren van “pentavalent antimony” tegen cutane leishmaniasis.

Download hier de reportage uit National Geographic (2,44 MB)

© foto's: Robert Knoth.

 

In 1999 verscheen van mijn hand een verzameling columns die eerder waren verschenen in Mechblad Limburgse Jagers (weekblad voor Nederlandse militairen in het voormalige Joegoslavië) en Monitor (maandblad voor militairen en achterban).

Het in eigen beheer uitgebrachte boekje, ‘Verzamelde columns’ (ISBN: 9080526711), verscheen onder het pseudoniem Prof. Dr. Ir. Remi Hods.

Intussen is dit boekje een collector’s item geworden; het is zeer sporadisch in de ramsj te vinden.

WEBBEHEERDER TIJDENS VIERDAAGSE VAN NIJMEGEN 2004

Geheel links ondergetekende.

Bron: website Koninklijke Landmacht.

Bron: Trivizier, oktober 2004. Periodiek van de Vakbond voor Defensiepersoneel VBM/NOV

 

Webbeheerder op 'zorgwaarts'

Bron: Zorgwaarts (Een periodiek van het Instituut Samenwerking Defensie en Relatieziekenhuizen), februari 2005, nummer 54

 

Webbeheerder TIJDENS PRESENTATIE BNMVV

Bron: presentatie door webbeheerder op de eerste algemene ledenvergadering van de Beroepsvereniging Nederlands Militair Verpleegkundigen en Verzorgenden, d.d. 26 november 2004, met als thema 'Werkervaringen van collegae', Opleidingscentrum Militair Geneeskundige Diensten (OCMGD), Hollandsche Rading

 

 

Webbeheerder IN 'BIZON'

Bron: Bizon (maandblad 43 Gemechaniseerde Brigade), nummer 2, jaargang 7, maart 2005

 

VROUW

Vriendin tijdens oefening 'Basic Soldier', maart 2005

Bron: omslag Bizon, maandblad 43 Gemechaniseerde Brigade, nummer 3, jaargang 7, april 2005.

 

DE WENS: VADER VAN DE GEDACHTE...

 

OP BRUILOFT COLLEGA

Op de bruiloft van een vriend en collega,n op 20 mei 2005.

 

WIJ OP KRETA

 

 

UITGENODIGD TOT COMMENTAAR IN 'VIVA'

Op 20 oktober 2006 deed voorzitter Annemarie Jorritsma van de Taskforce Vrouwen, Veiligheid en Conflict in het tv-programma Goedemorgen Nederland de uitspraak dat zij mogelijkheden ziet in een andere “uitlaatklep” voor mannen op missie. Letterlijk zei zij: “Er is zelfs wel eens de suggestie gedaan dat je met sommige missies misschien wel een paar prostituees mee moet nemen. En ik vind eerlijk gezegd dat dat wel dingen zijn waar je het met elkaar over moet hebben.” Volgens Jorritsma zou het meesturen van prostituees naar missiegebieden veel seksuele spanning bij met name mannelijke militairen wegnemen. Bovendien blijven de mannen dan van hun vrouwelijke collega's af én - als er géén vrouwen mee op missie zijn - zouden de mannen de lokale vrouwen ook niet (meer) als uitlaatklep opzoeken.

Het vrouwenblad Viva (nummer 45, 6 t/m 12 november 2006) vroeg mij hierover om commentaar, waarvan akte.

 

DIPLOMERING TOT VERPLEEGKUNDIGE

Uiteraard hield ondergetekende, klasvertegenwoordiger van de AMV-klas die op 10 januari 2008 zijn diploma verpleegkundige ontving, een speech.

Een speech over een zwaar bevochten diploma, de mogelijke conflictie tussen de militaire eed en de verpleegkundige eed, ervaring opdoen en vooruitgang boeken - allemaal opgebouwd rondom het citaat "Voor ons is het beroep van verpleegkundige iets dat steeds slechter wordt - tenzij we daarin elk jaar, elke maand, elke week vooruitgang boeken. Hoe meer ervaring we opdoen, des te meer vooruitgang we kunnen boeken.” van Florence Nightingale (uit 'Notes on nursing: what it is, and what it is not', 1860).

 

WAR CHILD

War Child verleent hulp aan kinderen in door oorlog getroffen gebieden. Een zéér goed doel!!!

Singel 118
1015 AE Amsterdam
Telefoonnummer 020 - 422 7777
Faxnummer 020 - 420 4716
Algemeen emailadres info@warchild.nl