LANDMACHTDAGEN 2007
Terug naar de homepage
 

"Veiligheid, een onmisbare basis voor vrede en vrijheid"

Op én in de directe omgeving van de Prinses Margrietkazerne in Wezep hebben op 2 en 9 juni 2007 de Landmachtdagen 2007 plaatsgevonden.

Op deze pagina vindt u hiervan een foto-impressie.

 

Officiële poster van de Landmachtdagen 2007.

 

Tussendoortje...

 

Entree van de Prinses Margrietkazerne, Home of the Engineers.

 

Een Luchtmobiel Speciaal Voertuig verhuld door camouflagemiddelen...

 

... en een boot (schlaucht?) die al net zo goed gecamoufleerd is. Zie tevens de allerlaatste foto...

 

Infanterist tijdens demonstratie.

 

Transporthelikopter met underslung load, in dit geval een LSV.

 

Het zijn de Landmachtdagen, maar het Korps Mariniers is prima vertegenwoordigd met deze Armoured All Terrain Vehicle Protected BSV10 Viking van de Zweedse fabrikant BAE Systems Hägglunds AB. Vanaf 2006 zijn 74 exemplaren van de BSV10 Viking ingestroomd bij het marine-korps.

De ± 11.000 kg wegende opvolger van de Bandvagen Hägglund met een lengte van 7 meter 60 en een breedte van 2 meter 20 , heeft te land een maximumsnelheid van 80 km per uur, kan zich uitstekend voortbewegen over alle soorten ondergrond en kan zelfs varen met een maximale vaarsnelheid van 5 km per uur. De BSV10 kan in totaal 12 militairen vervoeren.

 

Het samenspel tussen industrie en Defensie komt prima tot uitdrukking in de zgn. Temporary Camouflage Coating (TCC). Deze is ontwikkeld door AKZO Nobel Aerospace. Het is een watergedragen, afpelbare verf die enkel 5 dagen nodig heeft om uit te harden.

Voordeel is dat de betrokken eenheid zélf het filmlaagje TCC kan aanbrengen, met kwast of verfroller. De eenmaal aangebrachte TCC kan voor 98% worden verwijderd door het laagje eraf te pellen; de overige 2% zijn voor de hogedrukreiniger.

 

Een containerhefmiddel van de Koninklijke Landmacht in actie.

 

DM 31, dé Nederlandse antitankmijn. Beschikte de Koninklijke Landmacht lang over ruim een half miljoen landmijnen, nu liggen er alleen nog 80.000 AT-mijnen van het type DM31 in opslag voor gebruik tijdens de Algemene Verdedigingstaak (AVT).

 

De radiologische meetuitrusting is één van de vele hulpmiddelen en instrumenten die ten dienste staan van het Gewonden Ontsmettings Station (GOS of CCA: Contamination Control Area) in het kader van Collective Protection (COLPRO). COLPRO is één van de vele nieuw ontwikkelde zaken op het gebied van de verdediging tegen CBRN.

Op een GOS worden gewonden ontdaan van besmette CBRN-kleding en -uitrustingsstukken. Een GOS - met een bemensing van 6 Algemeen Militair Artsen (AMA's) en/of Algemeen Militair Verpleegkundigen (AMV'ers) - heeft een capaciteit van maximaal 16 gewonden per uur.

 

Twee prima gecamoufleerde infanteristen.

 

Eén van de vele interactieve vermaakmogelijkheden is de parajump van 11 Luchtmobiele Brigade. Met zo'n jump kon je als bezoeker een prachtige luchtmobiel-rode cap verdienen. Als je tenminste niet lichter dan 45 kg en niet zwaarder dan 95 kg was...

 

Superkid achter de mitrailleur .50 inch Browning M2 HB van een YPR-765.

 

Twee onderofficieren van het wapen der genie in gesprek met de beheerder van deze website, onder andere over de search-procedure.

 

Een DSB: Deutsche Schlauch Boot. Dit is dus de enig juiste schrijfwijze...